Zonja e hekurt e Evropës mbush 65 vjet

BERLIN, GERMANY - JULY 05: German Chancellor Angela Merkel and Hungarian Prime Minister Viktor Orban (not pictured) speak to the media following talks at the Chancellery on July 5, 2018 in Berlin, Germany. Germany recently reached a compromise within its government over migration policy. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Ajo feston ditëlindjen e 65-të.

Zonja e hekurt e Evropës është në krye të Qeverisë së Gjermanisë tash në mandatin e katërt.

Merkel ka arritur që gjatë mandateve të saja paraprake të bëhet një nga lideret më të respektueshme në kontinentin e vjetër.

Në qeverisjen e saj Gjermania ka dhënë ndihmë për Kosovën në sfera të ndryshme: Politikë, sport, ekonomi, kulturë.

Tani kemi involvimin më të madh të Gjermanisë edhe në negociatat Kosovë-Serbi së bashku me Presidentin francez, Emmanuel Macron.

Por, së fundmi ajo ka pasur shqetësime shëndetësore.

Në ceremonitë shtetërore dhe takimet e ndërsjella me kryeministrat dhe krerët e shteteve, asaj i janë shfaqur disa të dridhura në trup, duke shqetësuar opinionin publik për shëndetin e saj.