Ndërron jetë Prof.Dr Hamdi Mediu – Dushi
Sot ka ndërruar jetë Hamdi Mediu – Dushi nga fshati Pirok. Hamdi Mediu ka punuar  në komunën e Tetovës. Dushi ka të botura shumë libra  si  KULTURA TË LASHTA, POLLOGU – THESAR I PASUR I KULTURES SHQIPTARE, ZHVILLIMI I ZEJTARISË NE TETOVE DHE RRETHINE, Kontributi i Nexhmedin B. Sezairit në Organizatën Nacional Demokratike Shqiptare”.