Mos e thoni asnjëherë këtë fjalë gjatë grindjes me partnerin

Gjatë grindjes ne jemi në gjendje të themi shumë gjëra që nuk duhet, edhe pse nuk mendonim kështu.

Sidoqoftë, pa marrë parasysh sa jeni të zemëruar, nuk duhet thënë një fjalë gjatë grindjes me partnerin, nëse nuk keni ndërmend ta bëni atë, transmeton KosovaPress.

Është fjala – divorc, dhe këtu është arsyeja.

Është manipuluese

Disa njerëz përmendin divorcin ndërsa grinden me partnerin e tyre me shpresën se do t’i japin fund çdo grindjeje.

Ata mendojnë se arrijnë ta trembin partnerin e tyre, por në këtë fakt, kjo është një çështje e manipulimit të pastër, e cila më vonë mund të shkaktojë probleme.

Shkakton stres

Fjala ndarje për partnerin tuaj tingëllon si një ultimatum, dhe askush nuk i pëlqen ultimatumet.

Për shkak të tyre, një person mund të ndihet sikur është shtyrë në një cep nga një person që duhet ta duash më shumë në botë. Partneri vjen në përfundim se është më mirë të dorëzohet, përndryshe ai do të rrezikojë të humbasë dashurinë, madje edhe vetë martesën.

Përveç kësaj, ai vazhdimisht mund të jetë vazhdimisht nën stres dhe të ndihet keq, pasi martesa e tij nuk ofron më siguri dhe stabilitet siç ishte dikur.

Partneri do të fillojë seriozisht të mendojë për divorcin

Kur një partner në mes të një grindjeje dëgjon fjalën divorc, ajo mund të perceptohet si një kërcënim potencial. Pa marrë parasysh se sa kohë keni qenë i martuar, nuk është mirë të përmendni fjalën, nëse nuk keni ndërmend ta realizoni atë kërcënim.

Megjithatë, kërcënimet për divorc nuk kanë qenë kurrë zgjidhje për problemet në martesë.

Martesa e bazuar në kërcënime bosh, manipulimi dhe kërcënimi nuk mund të jetë kurrë i shëndetshëm dhe i lumtur.

Çdo çift i martuar duhet të qëndrojë së bashku dhe për këtë arsye të mësojë se si të merret me problemet, dhe madje edhe kur mendimi juaj i vërtetë për të shkakton shqetësim.