Maqedonia e fundit në rajon për sa i përket shëndetit

Maqedonia e Veriut renditet në vendin e 56-të në botë sa i përket shëndetit, me një zbritje prej 7 shkallësh krahasuar me vitin e mëparshëm, sipas edicionit 2019 të Indeksit të Shëndetit të Bloomberg, i cili rendit 169 ekonomi sipas faktorëve që kontribuojnë në shëndetin e përgjithshëm.

Katër vende të tjera europiane ishin ndër 10 vendet më të mira në vitin 2019: Islanda vendi i tretë, Zvicra vendi i pestë, Suedia vendi i gjashtë dhe Norvegjia vendi i nëntë. Japonia ishte kombi më i shëndetshëm aziatik, duke u renditur tre vende nga sondazhi i vitit 2017 në vendin e katërt dhe duke zëvendësuar Singaporin, i cili ra në vendin e tetë.